Tweedehands boeken goedkoop inpakken voor online verkoop

Books in Belgium
Blog van Booksinbelgium.be
3 min readMar 15, 2017

--

Pakket boeken ingepakt

Bij het verzenden van boeken is de verpakking cruciaal. Niets zo frustrerend als een onderweg beschadigd boek. Even jammer: een dure doos die vreet aan je winst… Hieronder onze tips om de boeken die je online verkoopt zo goedkoop mogelijk in te pakken!

Gratis dozen voor verzending

Inpaktafel

Kartonnen dozen zijn licht en kunnen tegen een stootje. Houd dozen bij van je eigen internetaankopen, alsook goede dozen van de supermarkt of je werk.

Vraag je familieleden om dozen voor je bij te houden!

Je kan ook oude archiefdozen gebruiken. Hoor eens rond in je kennissenkring, want veel (overheids)bedrijven zijn nog volop bezig met het digitaliseren van hun archief.

Gratis opvulmateriaal

Krantenpapier
Oude kranten zijn ideaal opvulmateriaal

Gebruik opvulmateriaal om te voorkomen dat een boek in de doos gaat “vliegen”. Frommel de bladen van een krant op en steek ze rond het boek.

Ook professioneel opvulmateriaal van een eerdere aankoop kan je prima hergebruiken.

`

Papier gebruiken als omslag

Dit is mijn persoonlijke nummer één foortruk: ik koop (gerecycleerd) A3 printpapier van medium dikte 120g (wat stevigheid is geboden…).

Dit is de ideale grootte voor dunne tot medium softcovers, en voor dunne hardcovers. Je hoeft niets af te snijden, te knippen…

Vijf stappen:
1) Leg een vel A3 papier op tafel.
2) Leg enkele vellen krantenpapier als bescherming (meerdere krantenmerken hebben het ideale formaat hiervoor).
3) Leg je boek erop
4) Vouw links en rechts dicht, en plak vast met een stukje gewoon plakband. Doe hetzelfde voor boven en beneden (Klein boek? Vouw wat papier dubbel aan de kant, zodat je makkelijker kan inpakken)
5) Haal je doorzichtige dikke tape boven, en plak de drie zijden stevig dicht.

Goedkope doorzichtige tape en ducktape

Voor bovenvermelde papieroplossing gebruik ik de dikke tape van de Accion (0,79€ ongeveer). Dit is zowat de goedkoopste op de markt. MAAR LET OP: je krijgt waar je voor betaalt… Deze tape werkt NIET voor kartonnen dozen, de flappen zullen loskomen. Opletten geblazen! Voor kartonnen dozen gebruik ik goeie ducktape, of duurdere doorzichtige tape.

Dikke enveloppen

Enveloppen

Een gewatteerde envelop is ideaal om een boek te verzenden.

Houd de enveloppen van je eigen internetaankopen bij. Je kan een stuk papier of sticker over het eerdere adres plakken.

Envelop te groot? Knip er een stuk af of plak het strak rond het boek met tape.

Nieuw verpakkingsmateriaal kopen?

Verhoog je comfort en investeer in een voorraad nieuw verpakkingsmateriaal. Tip: laat de dure verpakkingen van Bpost links liggen — online kom je (veel) goedkoper uit.

Boekwikkelverpakking

Een goede manier om boeken te verzenden is de kruiswikkelverpakking — het past zich aan de dikte van het boek aan.

Het neemt ook weinig plaats in, dus koop het goedkoop aan in bulk: een goede investering om enkele jaren zorgeloos boeken te verpakken!

`

Pockets inpakken

Een klein pocket boek kan je in enkele lagen krantenpapier wikkelen en met een gewone briefenveloppe verzenden. Cheap and good!

Heiligschennis

opengeklapt boek
Opengeklapt verzenden? Neeeee….

Het boek opengeklapt verzenden wordt zelden geapprecieerd — vaak knakt de rug van het boek. Sterk af te raden! Naast kwaaie kopers riskeer je een retourzending en een slechte beoordeling.

Andere interessante artikels voor boekverkopers:

--

--