Foto’s toevoegen met gsm lukt niet (goed)?

Books in Belgium
Blog van Booksinbelgium.be
3 min readAug 2, 2021

--

We bespreken hier de oplossing, en geven nog enkele algemene tips. Want op Books in Belgium verkopen je boeken beter mét afbeelding!

Boeken met foto’s zijn lekkerder

Bij het opladen zie je normaal dit draaiende circeltje:

Als je integendeel enkel een statisch veld ziet na het opladen:

… dan werkt het niet! Volgende zaken lossen het op:

  1. Update je smartphone besturingssysteem. Zelfs als je altijd de update doet als het systeem het vraagt, kan er nog een update mogelijk zijn. Voor Android, kijk hiervoor bij instellingen > systeem > geavanceerd > update (of zoek online hoe je het doet voor jouw specifiek toestel)
  2. Zorg dat er genoeg vrije ruimte is op je interne geheugen. Een MINIMUM van 10% vrije schijfruimte is een algemene vuistregel voor een goed werkende gsm. Online vind je hiervoor veel tips. Hier alvast eentje: breid je geheugen uit met een SD-kaart en verplaats (grote) secundaire apps hiernaar. Zo maak je makkelijk plaats vrij op je primaire geheugen. (zie handleiding)
  3. Update je browser naar de nieuwste versie. Voor Android, ga naar de Google play store, zoek je browser, en als je een knop ziet “update” i.p.v. “open”, dan is er een update beschikbaar)
  4. Herstart je toestel.

Werkt het nog niet?

Probeer dan volgende zaken:

  • sluit andere apps die lopen (bv. Spotify)
  • zet eventuele browser extensies af (bv. Dark Modus extensies gebruiken geheugen)

Werkt het nog steeds niet?

Dan is je gsm waarschijnlijk niet krachtig genoeg voor het afbeeldingensysteem.

OPLOSSING: installeer de lichtgewicht browser Opera Mini.

Daarmee kan je ook op een wat minder krachtige smartphone (minder dan 4GB ram-geheugen) foto’s opladen, en dit zowel direct met de camera, als met foto’s die al op je gsm staan. Deze browser laat je ook heel handig kiezen hoe groot de foto moet zijn alvorens op te laden!

Enige nadeel: bij de camera lijkt deze browser de foto bij te snijden, doch dat is misschien enkel op mijn gsm. Probeer het!

PAGINA HERLAAD NODELOOS?

  • Bijvoorbeeld na het selecteren van de foto, of bij het switchen tussen apps)? Dit komt omdat je gsm niet genoeg geheugen heeft om de pagina/app in het geheugen actief te houden. Een minimum van 4GB ram-geheugen is algemeen aangeraden.

NOG ENKELE TIPS VOOR HET OPLADEN VAN FOTO’S

  1. Verlaag de kwaliteitsinstelling van je camera. Afhankelijk van je toestel volstaat gemiddelde of lage kwaliteit. Zo laad je geen nodeloos grote foto’s op, en win je tijd bij het opladen. Soms helpt het ook in geval je gsm de foutmelding geeft: “unable to complete previous operation due to low memory”
  2. Een handig programmaatje om op je windows PC foto’s te verkleinen, is image resizer voor windows.

TOT SLOT

Books in Belgium werkt het vlotst op Vivaldi (maar check de nota over Opera Mini hierboven), ‘s werelds snelste browser. Alles wordt merkbaar sneller geladen op mobiel én PC.

--

--