Een boom geplant voor elk verkocht boek!

Books in Belgium
Blog van Booksinbelgium.be
3 min readOct 28, 2019

--

Hoe wij als boekenliefhebbers ons steentje bijdragen…

Een boom en een boek

Wij zijn niet alleen begaan met boeken, maar ook met milieu & klimaat. We verkleinen de voetafdruk van de boekensector al sowieso door boeken in roulatie te houden, maar ook intern zijn we goed bezig! Daar komt nu nog een superleuk extraatje bij…

Onze marge op boeken

De marge die we nemen op tweedehands boeken is zeer beperkt. Sinds kort verkopen we echter ook nieuwe boeken (zowel fictie als non-fictie), en daarop is de marge iets groter.

Dit staat ons nu toe om een deel van onze omzet af te staan voor de aanplanting van bomen, een van meest kostenefficiënte wapens ⚔ tegen de opwarming. En wie houdt er nu niet van bomen?!

We werken hiervoor met Trees for the future (TFTF). Voor elk boek dat uit onze shop verkocht wordt, planten zij een boom!

Trees for the future

Zonder boe of ba?

Deze organisatie plant de bomen niet zonder boe of ba, maar ondersteunt en inspireert lokale gemeenschappen. Zij zorgen ervoor dat de bomen uitgroeien tot stevige jongens, wat niet alleen milieu & klimaat ten goede komt, maar ook de financiële situatie van de lokale bevolking. Meer weten?

Kindjes planten bomen

160 miljoen na 30 jaar activiteit

In 2019 vierde TFTF haar dertigste verjaardag. Dankzij hen werden al 160 miljoen bomen geplant én beheerd!

Waar worden de bomen geplant?

De bomen worden geplant in zes Afrikaanse landen, zijnde Kenya, Tanzania, Uganda, Senegal, Guinea en Kameroen.

Waarom geen bomen in de Lage Landen? We zijn een zeer klein bedrijfje dat boeken verkoopt. Met de beperkte marge hierop zouden we — zelfs met al onze omzet — maar weinig kunnen verwezenlijken. We maximaliseren dus onze impact op de meest logische manier. Om maar aan te tonen dat je ook als microbedrijfje een impact kan hebben als je het slim aanpakt!

Transparantie & internationale erkenning

De organisatie bestaat sinds 1989 en krijgt de hoogste transparantie beoordeling van Guidestar.org, de grootste ngo doorlichter ter wereld. Bekijk hun rapport hier!

Transparantie

Hun financiële gegevens zijn openbaar en vind je hier terug.

TFTF werd onderscheiden met verschillende internationale bekroningen, werkt samen met de Verenigde Naties, de zoekmachine Ecosia.org, en maakt verder deel uit van Aid for Africa.

Waar kan ik hen volgen?

TFTF is online zeer actief en bereikbaar!

Website
Instagram
Facebook
Twitter
Linkedin

--

--